Wat kost dat nou?

Van veel mensen krijgen we vragen over de kosten van de aanschaf van een Mid-Life Car. Een aantal jaar geleden hadden wij ook diezelfde vraag. Na een avondje vergaderen in de kroeg waren we er uit. Het moest de lelijkste auto worden die er bestond, dan staat de Fiat Multipla natuurlijk voorop. Zo gezegd, zo gedaan! Een week later stond onze wonderschone Multipla daar.

IMG_0123

We hadden deze prachtige Fiat Multipla gekocht voor € 350. Een uiterst comfortabele auto, met 6 stoelen erin. Motorisch was de auto nog prima in orde en het enige wat we hebben laten vervangen zijn de remmen omdat we er zeker van wilden zijn dat de auto veilig zou zijn. Tijdens de proefrit werden we direct enthousiast, de meest lelijke auto reed eigenlijk nog als een zonnetje.

Een donkerblauwe Multipla was wel wat saai, dus we kozen er voor om onze auto wat ludieker aan te kleden. Het werd een felroze vacht die we bestelden via stoffenwinkel.nl.

We knipten de stof op maat en bevestigden deze met de meest goedkope montagekit van de Gamma van 1,99 per fles kit. Na een paar avonden knippen en plakken was het dan zover, onze Fiat was omgetoverd in een roze knuffelbeest.

 

Tijdens de rit heeft onze Multipla het enorm goed gehouden en met veel trots hebben we iedere bergpas overwonnen zonder technische mankementen. We gingen zelfs een beetje houden van onze Multipla die ons overal doorheen sleepte. (niet verder vertellen)

Het jaar daarop namen we wederom deel aan volgende road trip. Het roze was niet helemaal roze meer en zag er een beetje verschoten uit. Daarom besloten we onze Fiat een make-over te geven en werd deze omgetoverd tot El Toro Rosso. Het enige wat we hebben moeten vervangen aan onze auto was de dynamo omdat de accu niet goed meer bijlaadde. Voor 100 euro hadden we een gereviseerde dynamo op de kop getikt. 9bz9kKFiTfOzWOWW3SAgXw

Tijdens deze reis heeft  El Toro het goed gehouden en zijn we wederom zonder problemen Europa rond gereden. In de laatste kilometers op weg kregen we nog wel wat koelingsproblemen, maar deze waren na wat uitrusten op een parkeerplaats snel verholpen. Het was immers ook 38,5 graden buiten.

Na deze trip besloten we dat het tijd werd om onze Multipla te verkopen. Het was net voor de zomervakantie en de interesse was groot. We hebben de Multipla voor €450 verkocht aan een stel studenten die ermee naar de Costa’s gingen. We hadden zelfs 100 euro winst gemaakt!

Je kunt de Mid-Life Road Trip zo duur maken als je zelf wilt. Wij besloten om een eenvoudige auto te kopen, waar eventuele reparaties ook eenvoudig te doen waren. Daarnaast hadden we een redelijk zuinige auto die 1 op 14 liep, dus de brandstofkosten bleven binnen de perken. Daarnaast konden we onze auto relatief makkelijk verkopen, dat heeft de kosten ook enorm gedrukt.

Wanneer je op Marktplaats zoekt naar auto’s waarvan je bijvoorbeeld een bovengrens van 500 tot 750 euro stelt zul je soms verbaasd zijn wat voor leuke auto’s er nog te koop zijn. Ga voor een eenvoudige en betrouwbare auto en neem iemand mee met kennis wanneer je een auto aankoopt. Zorg dat je APK geldig is tot en met de periode van de Road Trip. Je zult zien dat je de kosten zeker binnen de perken kunt houden, zeker wanneer je je Mid-Life Car ook weer kunt verkopen.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s